Украинското военно разузнаване е извършило две успешни кибератаки, в резултат на

...
Украинското военно разузнаване е извършило две успешни кибератаки, в резултат на
Коментари Харесай

Кибератака на украинското разузнаване парализира данъчната система на Русия

Украинското военно разузнаване е направило две сполучливи хакерски атаки, вследствие на които съветската данъчна система е отвън строя най-малко за идващия месец. Централните и районни сървъри на системата са получили злотворен програмен продукт, който е компрометирал работата им и е унищожил конфигурационни файлове, които обезпечават действието на данъчната система в Русия.

Това се споделя в известие на Главно разследващо ръководство на Украйна в телеграм канала им.

От украинското разузнаване са проникнали в един от най-добре предпазените основни централни сървъри на Федералната данъчна работа на Русия, а оттова и в над 2300 нейни районни сървъра в цяла Русия и на територията на Крим.

Същевременно е била атакувана и съветската IT компания Office.ed-it.ru, която обслужва Федералната данъчна работа на Русия.

Цялата равносметка от двете офанзиви е, че е изцяло отстранена цялата база данни и нейните аварийни копия.

" Четвърти следващ ден безрезултатно се пробват да възстановят работата на съветските данъчни служби. Според специалистите парализата в работата на Федералната данъчна работа на Руската федерация ще продължи най-малко месец. В същото време цялостното възстновяване на данъчната система на страната агресор е невероятно ", оповестяват от украинското разузнаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР